2 en 3 juni feestelijk jubileumweekend50 jaar Randmeer

foto's

randmeer randmeer randmeer randmeer

Cor Dijkstra

Ik kocht mijn Randmeer 788 in 1998. Was net (terug)verhuisd naar Friesland na een jaar of 13 in het Groningense te hebben geleefd, incl. studententijd, dus Geleefd met een hoofdletter G. Ik ging wonen in Sneek, en daar heeft iedereen een boot.

Vroeger leren zeilen in een Randmeer van een vriend van me, Bart van der Berg, Bolsward, dus ben ik gaan kijken naar een Randmeer. Tweedehands waren ze in die tijd minder goed verkrijgbaar en heel duur, dus besloten om een nieuwe aan te schaffen. Prima gelukt, gekozen voor een Advance, met dus de optie om misschien ooit nog eens wedstrijden te zeilen. Hij is nog afgeleverd op de oude werf in het dorp, misschien wel als 1 van de laatsten.
Nou ja en dan moet er een naam op. Gekscherend vroeger wel eens geroepen dat het een droom van me was, een eigen zeilboot, dus ja dan is op het water al snel de link gelegd: het werd de " natte droom". De aanhalingstekens waren voor mijn partner destijds :-).
Veel en snel contact op het water is een groot voordeel van zo'n naam, altijd positief! Ook op de werf was het een groot voordeel, als ik eens langskwam hoefde ik de naam maar te noemen en ze wisten precies waar die lag in de winterstalling, of hoe die eruit zag, of wat er gerepareerd was bij wijze van spreken.
Heb de boot in 2007 (dacht ik) verkocht, aangezien we een kajuitzeiljacht kochten. Gelukkig aan een zeer enthousiaste zeilfamilie, Robert en Francis Velu. Helaas is de naam gesneuveld, inmiddels heet de boot " Par Blue". Geeft mij de kans om " Natte Droom" weer eens toe te passen, wellicht?

Groet Cor Dijkstra

randmeer

randmeer

Randmeer 1958

Ontwerpwedstrijd

Randmeer 1961

Een winnend ontwerp

Randmeer 1962

In productie / officiële wedstrijdklasse

Randmeer 1964

Oprichting RKO

Randmeer 1968

Jachtwerf Heeg

Randmeer 1987

Zeilen in de Randmeer

Randmeer 1992

Twee zusjes voor de Classic

Randmeer 2005

Zeilnummer 1000

Randmeer 2008

Restyling

Randmeer 2010

Nieuwe werfeigenaar

Randmeer 2012

De Randmeer 50 jaar